Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2015 m. dviračių sporto sezonas: Sausis

Santos Tour Down UnderPo trijų ilgų mėnesių laukimo, naujasis 2015 metų dviračių sporto sezono startas finišo tiesiojoje. Kviečiame susipažinti su dviračių sporto įvykiais kurie mūsų laukia jau šį 2015 metų sausį.

Šiandien, sausio 11 d. Argentinoje startuoja daugiadienės moterų lenktynės „Tour Femenino de San Luis” (sausio 11-16 d.). Antrą kartą organizuojamos varžybos, kurios vyksta prieš pat į Argentiną atvykstant kelioms stipriausioms vyrų komandoms, kurios čia sezoną pradeda „Tour de San Luis” daugiadienėse lenktynėse.

Sausio 17-18 dienomis Kolumbijos mieste Cali vyks trečiasis ir lemiamas Pasaulio treko taurės etapas, po kurio paaiškės visi Pasaulio treko čempionato dalyviai, kurie vasario 18 d. pradės kovas Prancūzijoje. Pirmųjų dviejų etapų Meksikoje ir Didžiojoje Britanijoje pakako tik Simonai Krupeckaitei, kuri jau užsitikrino vietą Pasaulio čempionate.

Simona KrupeckaitėTuo tarpu Vasilijus Lendelis, Gintarė Gaivenytė-Mikalajūnė ir Aušrinė Trebaitė ruošiasi startuoti Cali ir kovoti dėl likusių kelialapių į Pasaulio čempionatą. A.Trebaitė kartu su treneriu Antanu Jakimavičiu jau kuris laikas ruošiasi Kolumbijoje ir iš ten pasieks Cali, o treneris Dmitry Leopoldas bei V.Lendelis su G.Gaivenyte-Mikalajūne šiuo menu ruošiasi Panevėžyje ir į kitą pus Atlanto išvyksta sausio 14 d. 

A.Trebaitė stengsis iškovoti lemiamus taškus Omniumo rungtyje, o sprinteriai V.Lendelis ir G.Gaivenytė-Mikalajūnė kovos sprinto bei keirino rungtyse.

Sausio 19 d. Argentinoje startuoja pirmosios šių metų daugiadienės lenktynės „Tour de San Luis” (sausio 19-25 d.), o už dienos sausio 20 d. ir World Tour serijos pirmosios daugiadienės lenktynės Australijoje – „Santos Tour Dow Under” (sausio 20-25 d.).”Tuor de San Luis” lenktynės tik trečios kategorijos, bet vis daugiau dėmesio sulaukia iš geriausių pasaulio dviratininkų. Čia sau palankių etapų randa ir sprinteriai ir kalnuose geriau besijaučiantys dviratininkai.

Praėjusiais metais nugalėtoju tapo kolumbietis, 2014 m. „Giro d‘Italia” čempionas, „Movistar” komandos lyderis Nairo Quitana, o šiais metais jis sugrįžta ir sieks apginti nugalėtojo titulą. Iš lietuvių dviratininkų šiose lenktynėse nepamatysime nė vieno, bet “AG2R La Mondiale” komandą lydės šios komandos sporto direktorius ir Lietuvos vyrų plento rinktinės treneris Artūras Kasputis.

Praėjusiais metais šiose lenktynėse su „Orica GreenEDG” dalyvavo Aidis Kruopis, o jo komandos draugas britas Adamas Yatesas bendroje įskaitoje buvo 11-as.

tour-de-san-luis-dviraciu-lenktynese-a-kruopis-dirba-komandos-draugamsKita pus vandenyno kitą dieną startuos ir „Santos Tuor Down Under” daugiadienės lenktynės. Čia žinoma startuos visos 17-ą ProTour komandos. Deja šiais metais šios lenktynės turės ir naują nugalėtoją, nes praėjusių metų pirmos vietos laimėtojas australas Simonas Gerransas patyrė traumą ir iš rikiuotės iškrito iki vėlyvo pavasario.

„Orica GreenEDGE” komandai reikėjo perbraižyti visą sezono planą ir tik pavasario klasikuose sezoną turėjęs pradėti australas Michaelis Matthewsas jau sausio 20 d. stos prie starto linijos.